Nieuws Succesvolle lancering Intellitax plaveit weg voor internationale doorbraak
Nieuws

Succesvolle lancering Intellitax plaveit weg voor internationale doorbraak

Deel dit artikel

De hybride e-invoicing- en taksoplossing van Arco, in samenwerking met Deloitte, is klaar om wereldwijd bedrijven bij te staan. En dat is nodig: in heel wat landen volgt binnenkort namelijk al de wettelijke verplichting voor e-invoicing en e-reporting.

Recent lanceerde Arco met Intellitax een revolutionaire toepassing die zijn kennis in de captatie, verwerking, verrijking en het delen van invoicinggegevens bundelt met de taksexpertise van Deloitte. Daardoor zijn bedrijven zowel in België als internationaal gemakkelijk in staat om te voldoen aan belastingwetgeving. De oplossing is de nieuwe referentie op de markt.

Intellitax is de oplossing die internationaal potten zal breken: Europees en internationaal wordt er immers gewerkt aan e-invoicingverplichtingen voor bedrijven. De dienst van Arco en Deloitte kan snel en gemakkelijk worden ingezet voor bedrijven die in België opereren, maar eveneens door organisaties die zich daarbuiten bevinden.

Tegemoetkomen aan reguleringen

“We werken vandaag al samen met verschillende bedrijven buiten België, onder meer via onze verschillende samenwerkingen met brokers,” vertelt Frank Humbeeck, VP Sales and Strategy bij Arco Information. “We hebben dus al heel wat ervaring met e-invoicing op een Europees en breder internationaal toneel. Daarnaast kijken we natuurlijk uit naar wetswijzigingen in bijvoorbeeld Polen, waar een verplichting rond e-invoicing van kracht wordt vanaf 1 januari 2024.”

“Ook in Roemenië en Italië staan dergelijke veranderingen op korte termijn op de agenda. In deze landen zijn we al volop voorbereidingen aan het treffen en we staan er al met heel wat bedrijven in contact voor een implementatie van onze diensten.”

Tijdig beginnen

Wie te laat begint met het in regel brengen van zijn e-invoicingprocedures kan weleens tegen een zware beklimming aankijken, zegt Jana De Borger, Manager Indirect Tax Deloitte. “We verwachten dat, naarmate meer landen de e-invoicingverplichting opnemen, er een ware storm aan vragen voor ondersteuning op gang zal komen. Bedrijven die tijdig beginnen met zich voor te bereiden kunnen die stormloop natuurlijk voor zijn. Kijk daarvoor niet alleen naar je eigen organisatie, maar spreek ook met je toeleveranciers en maak tijdig de oefening zodat je weet waar je oplossingen moet voorzien. Met Intellitax bieden we gelukkig al een sterke oplossing aan.”

Compliance op internationale schaal

“E-invoicing is een globaal gegeven,” vertelt Humbeeck. “Ook daar is Intellitax een groot voordeel voor onze klanten: de werking van een bedrijf stopt namelijk niet aan de landsgrenzen, en taksregelgeving doet dat evenmin. Daarom vinden we het belangrijk dat we onze klanten een oplossing kunnen aanbieden die hun grenzen doet vervagen, zonder dat ze zich daar zelf zorgen over moeten maken. Intellitax is echt een platform op internationale schaal: het helpt bedrijven over de hele wereld.”

 

Benieuwd hoe de Arco’s Intellitax u kan helpen? Neem contact op voor een diepgravende blik op uw noden.

 

Deel dit artikel