Oplossingen E-facturatie

E-facturatie

E-facturatie wordt vanaf 2026 verplicht voor alle Belgische bedrijven. Arco begeleidt je bij deze overstap zodat je snel, vlot en volledig automatisch e-facturen kan ontvangen en verzenden.

Wat is e-facturatie?

E-facturatie is het elektronisch verzenden en ontvangen van facturen in een gestandaardiseerd formaat. E-facturen zijn dus geen digitale facturen (Pdf’s, Word- of Excelbestanden), maar wel gestructureerde XML-bestanden die voldoen aan Europese normen. Het grote voordeel is dat je ze razendsnel, foutloos en zonder menselijke tussenkomst kan verwerken.

Waarom overstappen naar e-facturatie met Arco?

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Razendsnelle factuurverwerking dankzij automatische dataverificatie.

Duidelijke audittrails en 100% transparantie.

Altijd volledig conform de laatste nieuwe wetgeving.

Eenvoudige procedure en intuĆÆtieve interface.

Verhoog je efficiƫntie met automatische workflows.

Stimuleer internationale groei en breid je netwerk uit.

Jouw Peppol Access Point

Momenteel worden de meeste e-facturen verstuurd via het Europese Peppol-netwerk. Arco isĀ  een gecertificeerd Peppol-provider en zorgt voor een naadloze toegang tot het netwerk. Zo kan je veilig en efficiĆ«nt e-facturen uitwisselen met de talloze Belgische en Europese partners.

Jouw voordelen

Een vlotte overstap naar e-facturatie

Met Arco als je digitale partner ben je verzekerd van een zorgeloze start en een snelle activatie. We zorgen voor een perfecte integratie van de applicatie met bestaande systemen, zonder de noodzaak aan nieuwe infrastructuur. Voorts kan je rekenen op een toegankelijke training en persoonlijke begeleiding doorheen het hele proces.

Factureer in de hoogste versnelling

Arco vereenvoudigt het hele e-facturatieproces met een gebruiksvriendelijke applicatie, waardoor je steeds een helder overzicht hebt van al je facturen. Stel vlot meldingen in voor deadlines of laat je e-facturen automatisch controleren op inhoud.

Investeer in grenzeloze groei

E-facturatie zet de deur open voor internationale groei en stelt Europese bedrijven in staat om hun transacties en communicatie te optimaliseren. Dat versnelt het handelsproces, verlaagt administratieve kosten en bevordert betrouwbare samenwerking over grenzen heen.

Doeltreffende besluitvorming

Door real-time rapportage ben je voortdurend op de hoogte van actuele financiƫle inzichten en krijg je meer grip op betalingstermijnen. Het resultaat? Een geoptimaliseerd risicobeheer en gezonde cashflow. Daardoor kan je snel en flexibel inspelen op veranderingen in de markt.

Wees zorgeloos compliant

Dankzij geautomatiseerde workflows, nauwkeurige gegevens en transparante audittrails ben je verzekerd van een strikte naleving van alle Europese wetgeving. Bovendien zorgt Arco ook voor de veilige en wettelijk conforme archivering van al je e-facturen.

Maximale beveiliging

Onze software is uitgerust met krachtige beveiligingsmaatregelen om de integriteit van je financiƫle processen te bewaren. Dankzij geavanceerd autorisatiebeheer kan je precies bepalen welke gebruikers toegang hebben tot welke functies en gegevens.

Wil je volledig papierloos gaan?

Wil je graag nog een stap verder gaan? Je kan onze flexibele producten vergelijken met bouwstenen die je naar wens kan combineren aanpassen om zo jouw gepersonaliseerde digitale visie waar te maken. Bekijk ons volledige aanbod en verken alle mogelijkheden!