Nieuws Arco Information en KPD digitaliseren al 10 jaar de bouwsector
Nieuws

Arco Information en KPD digitaliseren al 10 jaar de bouwsector

Deel dit artikel

Een kleine terugblik op een mooie samenwerking die een decennium geleden begon, en een vooruitblik naar de toekomst van de digitalisering van jouw boekhouding.

Nu er steeds meer verplichtingen komen rond e-invoicing kijken Arco Information en KPD samen vooruit naar wat de toekomst brengt. Naast snelheid, transparantie en overzichtelijkheid belooft die voornamelijk efficiënter te worden voor gebruikers van de KPD-systemen.

Gemak voor leverancier en klant

Maar eerst een korte terugblik op een vruchtbare samenwerking. Op een klantendag kwamen beide partijen met elkaar voor het eerst in aanraking. In 2013 was er van doorgedreven digitalisatie nog weinig sprake in de bouwwereld, maar samen besloten we daar verandering in te brengen. De eerste grote stap voorwaarts werd gezet met de implementatie van Optical Character Recognition-software (OCR) voor facturen op papier.

Deze software zorgde ervoor dat wat op de papieren factuur stond, snel en eenvoudig werd gedigitaliseerd. Een zegen voor de boekhouding – en voor alle commerciële relaties die daaruit voortvloeiden.

Na verloop van tijd werden facturen digitaal doorgestuurd (PDF via mail) en verminderde het werk rond het inscannen van facturen. De e-mails werden automatisch uitgelezen, gearchiveerd en verwerkt. Opnieuw een grote stap vooruit.

De volgende sprong: e-invoicing

Eén van de voornaamste manieren om e-invoicing te gebruiken is via het Peppol-platform. Dit zorgt voor een geüniformeerde standaard waar alle bedrijven mee aan de slag kunnen. Het leven van alle partijen wordt hiermee simpelweg nóg makkelijker.

Hoe dat in zijn werk gaat? De software die je gebruikt van KPD verzorgt de verwerking voor binnenkomende en uitgaande facturen met jouw klanten en leveranciers. Deze informatie wordt doorgestuurd naar Peppol, via het access point van Arco. Wij zorgen er met andere woorden voor dat alle informatie correct wordt weergegeven en doorgegeven naar een centraal verzamelpunt. Informatie stroomt weer terug via Arco naar jouw KPD-module en je krijgt een overzichtelijke samenvatting te zien op het scherm. Al het harde werk gebeurt dus achterliggend en geautomatiseerd.

Blijf niet achter

E-invoicing wordt in sneltempo de norm, binnenkort zelfs een verplichting. Om zo vlot mogelijk mee te zijn in de volgende stap van uw digitaliseringsprocessen, start je best zo snel mogelijk met de implementatie van e-invoicing. Uiteraard sta je daar niet alleen voor: KPD en Arco Information bieden je een samenwerking aan die is gestoeld op 10 jaar wederzijds begrip en kunde.

Samen zetten we die volgende stap.

Deel dit artikel